De stad op Instagram, tips!

Fotogenieke stad
Veel steden laten zich lenen voor prachtig fotomateriaal. Het aantal creatieve foto’s van steden heeft in de afgelopen paar jaar een vlucht genomen! Daar waar je een aantal jaren geleden vooral nog kiekjes bekeek van iemands vakantie met “kijk, dit is de Eiffeltoren” en “hier staan we voor de Notre Dame”, zijn we tegenwoordig door social media en apps om foto’s te bewerken er steeds creatiever op geworden! Een aantal fotografen doet nog een stapje verder en nemen je mee in hun adembenemende weergaven van een stad. Tegenwoordig is een simpele foto van een beroemde straat, ook al is het de “Champs-Elysees” daardoor al bijna niet meer interessant. Kijk mee naar de volgende Instagram accounts en tips om te ontdekken waar we staan anno 2016!

Symmetrical monsters en city killerz
Op het Instagram account SymmetricalMonsters verschijnen foto’s van allerlei fotografen. Belangrijkst is dat de foto symmetrie bevat. Dan wordt de foto gebombardeerd tot “it’s a monster!” Om ervoor in aanmerking te komen, tag je jouw foto met #symmetricalmonsters en wie weet wordt jouw foto geselecteerd! De foto hierboven en hieronder komen bijvoorbeeld van dit account. Een ander Instragram account wat volledig draait rondom steden is dat van de CitykillerzAchter deze ietwat aggressieve naam gaat een gave foto verzameling schuil. Veelal vanaf grote hoogten leggen deze fotografen hun beeld van de stad vast.

Zoeken met hashtags en meer tips
Naast het zoeken van Instagram accounts, kan je op Instragram ook goed zoeken met een hashtag. Zoek bijvoorbeeld op #urbanromantix,  #citybestpics en #seemycity en bekijk het resultaat! Deze zoekacties leveren prachtige verzamelingen op van diverse fotografen van over de hele wereld.  Fotografen maken trouwens vaak van hun eigen stad mooie plaatjes en zijn daarom ook zelf interessant om te volgen. Zo volg ik al een tijdje @sweatengine (Kevin Lu). Een fotograaf die als thuisbasis NYC heeft en erg mooie foto’s van deze stad maakt! Zie bijvoorbeeld onderstaande foto. Dergelijke accounts kan je op Instagram makkelijk vinden door te zoeken op naam van de stad en simpelweg op de foto’s te klikken die je het mooist vindt. Gegarandeerd dat daar een professionele fotograaf tussen zit, of een inwoner van de betreffende stad die gewoon heel erg goed is in het vastleggen van mooie beelden! Er is ook een Nederlander te vinden tussen alle populaire Instagram accounts: op @macenzo deelt Dirk Bakker erg creatieve foto’s vanuit voornamelijk Amsterdam. Een aanrader voor wie houdt van architectuur, symmetrie en ja, inderdaad, van creatieve foto’s van de stad!

PS: en dit is mijn eigen Instagram account: @janine.citiesnstories Je treft er foto’s van diverse steden en ook van mijn thuisbasis: Amsterdam!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.